woensdag 24 mei 2017

Zeghetmettekst in Hasselt

Zeghetmettekst
Zeghetmettekst geeft elke drie maanden een podium aan dichters in Tarte Tatin in Hasselt. De koffiebar met een interieur tjokvol vintage koffiepotten en tweedehandsboeken is de ideale locatie voor een avondje poëzie. Bijna twee jaar geleden verhuisde ik naar Hasselt en tot nu toe was ik er nog niet geraakt. Op donderdag 18 mei kwam daar eindelijk verandering in.

Zeghetmettekst is het huis en label voor de poëtische teksten van de Limburgse auteur Koen Snyers. Hij publiceerde tot nu toe drie dichtbundels, maakte enkele poëtisch-muzikale vertellingen en slaat bruggen tussen poëzie en andere kunstdisciplines. Voor het Zeghetmettekst-podium stelt Snyers het programma samen en praat hij de avond aan elkaar. 

Tarte Tatin Hasselt

Ik bestelde een kop koffie, een glas bruisend water en een stuk chocoladetaart en luisterde naar Margot Delaet (zeventien jaar oud en nu al een dichteres), Emke Goijens (die een geslaagd jazzy stadsgedicht bracht) en Johan Simons (hij verwerkte de rochelende koffiemachine van Tarte Tatin moeiteloos in zijn performance). 

Margot Delaet
Margot Delaet
© Zeghetmettekst
Emke Goijens
Emke Goijens
© Zeghetmettekst
Koen Snyers (alles komt goed, dichtte hij), Sven De Swerts (soms klonk hij als een minnaar, soms als een psychopaat) en Tineke Lambreghts (die met veel bravoure de zatste dichteres speelde die ik ooit heb gezien) namen het tweede deel van de avond voor hun rekening.

Johan Simons
Johan Simons
© Zeghetmettekst
Sven De Swerts
Sven De Swerts
© Zeghetmettekst
Tot slot zorgde Luuk en de Goden voor muziek (over opblaaspoppen en blind dates enzo). Halfweg de avond dook er ook een zwarte hond op die iets in de microfoon wilde blaffen. Zijn baasje stak daar, tot mijn grote spijt, een stokje voor. 

Luuk & de Goden
Luuk & de Goden
© Zeghetmettekst
Tineke Lambreghts
Tineke Lambreghts
© Zeghetmettekst
Vertelde ik je al dat de taart geweldig was? Bij Tarte Tatin weten ze precies hoeveel (veel!) chocoladeglazuur een taart nodig heeft. Om maar te zeggen: 't was gezellig! Bedankt aan Zeghetmettekst, alle dichters en muzikanten. Dankzij dit initiatief is Hasselt een plek én podium rijker met een warm hart voor poëzie. 

Koen Snyers
Koen Snyers
Heb je zin om er de volgende keer bij te zijn als publiek of performer? Check Zeghetmettekst voor alle data en details.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten